Haastige hulp…

(…) Hoor mij, haast U mij te helpen,
wees voor mij een rots, een toevlucht,
een vesting die mij redding biedt.
(Psalm 31 : 3)

Leer van Jezus om vrijmoedig te bidden, zonder te twijfelen of Hij je geven wil wat nuttig en goed is. Want hier staat de belofte: ‘Wat wij in de Naam van de Heere Jezus bidden dat zullen wij ontvangen.

Leer op deze belofte zien en om de moed niet verliezen of het roepen opgeven, want Zelf wordt Hij van jouw bidden ook niet moe. Als het gebed maar krachtig en geweldig zou zijn, (1) zou Hij op ditzelfde moment alles geven wat je van Hem bidt!

De Heere maakt in het Evangelie van Lukas over het aanhoudend roepen en smeken van een weduwe een prachtige gelijkenis, waarin een rechter die naar geen God of mens vraagt en niemand ontziet, eindelijk zegt: ‘Ik kan dit niet langer meer uithouden, zij blijft mij almaar lastigvallen en ik zal haar nu helpen.

Zou dan God’ – zegt Christus – ‘Zijn uitverkorenen niet verhoren en hen barmhartig zijn, die dag en nacht tot Hem roepen? Ik zeg U dat Hij hen haastig recht zal doen.’ Alsof Hij wilde zeggen: ‘Het gebed zorgt ervoor dat God met haast helpt, waar Hij anders geen haast zou maken.’

Maarten Luther: Evangelion Luce am 18. 1534, vgl. WA 52,170,15-29

(1) Opgemerkt AJ: Dat is dan natuurlijk toch alleen het ‘krachtige en geweldige’ bidden van en verwekt door door de Heilige Geest.

(…) 2 ‘Er was eens een rechter in een stad die geen ontzag had voor God en zich niets aan de mensen gelegen liet liggen. 3 Er woonde ook een ​weduwe​ in die stad, die steeds weer naar hem toe ging met het verzoek: “Doe mij recht in het geschil met mijn wederpartij.” 4 Maar lange tijd wilde hij dat niet doen. Ten slotte zei hij bij zichzelf: Ook al heb ik geen ontzag voor God en laat ik mij niets aan de mensen gelegen liggen, 5 toch zal ik die ​weduwe​ recht verschaffen omdat ze me last bezorgt. Anders blijft ze eindeloos bij me komen en vliegt ze me nog aan.’ 6 Toen zei de ​Heer: ‘Luister naar wat deze rechter zegt, al minacht hij ook het recht. 7 Zal God dan niet zeker recht verschaffen aan zijn uitverkorenen die dag en nacht tot hem roepen? Of laat hij hen wachten? 8 Ik zeg jullie dat hij hun spoedig recht zal verschaffen. Maar als de ​Mensenzoon​ komt, zal hij dan geloof vinden op aarde?’ (Uit Lukas 18)

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot U – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” (8 juni – “Haastige hulp“)  samengesteld door Hugo van Woerden (Den Hertog, Uitgeverij)

Doe mij recht, o God, en voer mijn rechtszaak;
bevrijd mij van het volk zonder goedertierenheid,
van de man van bedrog en ​onrecht.
(Psalm 43 : 1)

Bron afbeelding:  Bible Verses

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Haastige hulp…

  1. janvdijk9464 zegt:

    Dit is op Sitetitel herblogd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s