Theologie studeren…(III)

(…) Hij heette ​Josef​ en was ook een ​leerling​ van ​Jezus​ geworden.
(uit Matteus 27 : 57)

Leerling worden van ​Jezus​ of effectieve hoeder/leider
van Gods volk?

Toen de avond gevallen was:

arriveerde er een rijke man die uit Arimatea afkomstig was. Hij heette ​Josef​ en was ook een ​leerling​ van ​Jezus​ geworden.  Hij meldde zich bij ​Pilatus en vroeg hem om het lichaam van ​Jezus. Hierop gaf ​Pilatus​ bevel het aan hem af te staan.

Josef​ nam het lichaam mee, wikkelde het in zuiver ​linnen​ en legde het in het nieuwe rotsgraf dat hij voor zichzelf had laten uithouwen. Toen rolde hij een grote steen voor de ingang van het ​graf​ en vertrok.

Maria​ uit Magdala​ en de andere ​Maria​ bleven achter, ze waren tegenover het ​graf​ gaan zitten.

De volgende dag:

dus na de voorbereidingsdag, gingen de hogepriesters en de farizeeën samen naar ​Pilatus. Ze zeiden tegen hem: ‘Heer, het schoot ons te binnen dat die bedrieger, (1) toen hij nog leefde, gezegd heeft: “Na drie dagen zal ik uit de dood opstaan.

Geeft u alstublieft bevel om het ​graf​ tot de derde dag te bewaken, anders komen zijn ​leerlingen​ hem heimelijk weghalen en zullen ze tegen het volk zeggen: “Hij is ​opgestaan​ uit de dood” en die laatste leugen zal nog erger zijn dan de eerste.’

Pilatus​ antwoordde: ‘U kunt bewaking krijgen. Ga nu en regel het zo goed (en zo kwaad) als u kunt.’ Ze gingen erheen en beveiligden het ​graf​ door het te verzegelen en er bewakers voor te zetten.

~~~

(…) Terwijl de vrouwen onderweg waren, gingen enkele van de bewakers naar de stad.

Daar vertelden ze de hogepriesters alles wat er gebeurd was. Die vergaderden met de oudsten en besloten de ​soldaten​ een flinke som ​geld​ te geven  en hun op te dragen: ‘Zeg maar:Zijn ​leerlingen​ zijn ’s nachts gekomen en hebben hem heimelijk weggehaald terwijl wij sliepen.

En mocht dit de ​prefect​ ter ore komen, dan zullen wij hem wel bepraten en ervoor zorgen dat jullie buiten schot blijven.’ Ze namen het ​geld​ aan en…

zij deden zoals hun was opgedragen.

En tot op de dag van vandaag doet dit verhaal onder de ​Joden​ de ronde.

Bron tekst: Matteüs 27 en 28 (NBV) – Nederlands Bijbelgenootschap [NL]

(1) Het Sanhedrin had serieuze zorgpunten en redenen om het volk, Jezus volgelingen en vooral ook ‘deze bedrieger’ tegen zichzelf te beschermen:  (…) … Deze man doet veel wondertekenen, en als we hem zijn gang laten gaan, zal iedereen in hem gaan geloven. Straks grijpen de Romeinen in; dan zullen ze onze ​tempel​ en ons volk vernietigen.’ (Uit Johannes 11 : 47-48)
Lees ook:  Johannes 12 : 37-50.

(…) 13 Wee jullie, ​Schriftgeleerden​ en farizeeën, huichelaars, jullie versperren de mensen de toegang tot het ​koninkrijk van de hemel. Jullie gaan er zelf niet binnen, maar laten ook degenen die er willen binnengaan niet toe. (Uit Matteüs 23)

Bron afbeelding:  the sojourner priest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Israël. Bookmark de permalink .

Een reactie op Theologie studeren…(III)

  1. janvdijk9464 zegt:

    Dit is op Sitetitel herblogd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s