In de wereld lijdt gij verdrukking…(II)

(…) 33 Dit heb Ik u gezegd, opdat gij in Mij ​vrede​ hebt.
In de wereld lijdt gij verdrukking, maar houdt goede moed,
Ik heb de wereld overwonnen. (Uit Johannes 16)

BEZWAARSCHRIFT AAN RAAD VAN RECHTSBIJSTAND

Geachte medewerker(s),

Met dit schrijven teken ik bezwaar aan tegen het door u geplande in rekening brengen van de kosten die gemaakt zijn vanwege onze echtscheidingszaak.

En wel om de volgende redenen:

Het is mij gebleken dat een aantal zaken/voorvallen tijdens deze echtscheidingszaak waar bij ook de correcte juridische rechtsgang van zaken onder kritiek gesteld dient te worden ondergetekende de mogelijkheid geven om deze echtscheidingszaak en m.n. de verdeling van de goederen  te betwisten.

Ondergetekende wil dus het juridisch verweer in/van deze rechtszaak (met hulp van een andere advocaat) nog voortzetten!

Vijf redenen/oorzaken wil ik hier (alvast) noemen:

 1. Mijn echtgenote heeft mij geen inzage willen geven in de afschriften van haar bankrekening en mijn sterke vermoeden is dat leden van onze kerkenraad (predikant, ouderling en een broeder) de echtscheiding niet alleen hebben veroorzaakt (middels een ‘huwelijksdwangbrief’) en later geadviseerd (vanwege mijn niet ‘mee gaan/instemmen’ met deze huwelijksdwangbrief) maar dat ze het vertrek van mijn echtgenote uit huis ook nog hebben ‘gesponsord’ met geld van de diaconie van onze kerkelijke gemeente. In elk geval wil ik nu (juridisch afgedwongen) inzage in de bankafschriften om die ‘mogelijke sponsoring’ op z’n minst uit te kunnen sluiten – al was het alleen maar voor mijn (emotionele/psychische) gemoedsrust.
 2. Al tijdens de rechtsgang is er te verwerpen (juridisch te veroordelen) kwalijke emotionele, kerkelijke en zakelijke druk uitgeoefend op ondergetekende om het huis al te verkopen voordat de hele rechtsgang m.b.t. deze echtscheiding tot officiële afronding gekomen was. Ondergetekende werd ‘overvallen’ door een hem onbekende makelaar (geregeld/voorgekookt door echtgenote en een broeder uit kerkelijke gemeente) die al een koper ‘klaar had staan’ en die vroeg of hij twee dagen later met deze koper het huis mocht bezichtigen. En dat terwijl er nog geen enkel gesprek met deze makelaar was geweest en hij ook nog instemming van ondergetekende moest ontvangen om met deze makelaar en zijn tarief ‘in zee’ te willen gaan. Ik ben toen in eerste instantie ook niet goed ondersteund door mijn eigen advocaat, want die beweerde dat ik wel met deze makelaar aan de slag ‘moest’ gaan vanwege bepaalde juridisch vastgelegde afspraken…  Gelukkig kon ondergetekende door wat nadenken en onderzoek en verweer tegen zijn eigen advocaat deze geplande verkoop van het huis (nu wel) met hulp van zijn advocaat nog afwenden.
 3. Zoals bij 2 al opgemerkt: Er is ongeoorloofde en juridisch verwijtbare (strafbare!) druk uitgeoefend op ondergetekende door ‘het pastoraat’ van onze gemeente m.b.t. tal van zaken betreffende deze echtscheiding.
 4. Ondergetekende heeft o.a. nog geld te goed vanwege een teruggave na een (door ondergetekende) in 2017 nog vrijwillig gezamenlijk gedane aangifte over 2016.
 5. Zolang het huis niet verkocht is heeft ondergetekende geen geld om de advocaat en de door de Raad van Rechtsbijstand in rekening gebrachte kosten te betalen.

Ook schreef ondergetekende (mee vanwege bovengenoemde redenen/oorzaken) eerder nog het volgende:

Aan de verkoop van de woning én ook aan het inruilen van de auto zal ik geen medewerking verlenen en ondergetekende zal daartegen zo nodig zelfs juridisch verweer voeren.

(1) De aan te voeren redenen (behoud van de woning) van/voor de man zijn:

 • Het is voor de man van groot (psychisch/sociaal/emotioneel/functioneel) belang dat hij zijn werkzaamheden kan blijven uitoefenen en mogelijk zelfs uitbouwen door gebruik te blijven maken van de woning en alle ‘faciliteiten’ die deze woning (en de locatie ervan) hem bieden om de huidige (maatschappelijk zeer relevante!) werkzaamheden te kunnen doen doen en om zich daarin verder te bekwamen en ook om mogelijk nog meer (en ook betaald) werk te kunnen (gaan) doen.
 • De man heeft geen ruime financiële middelen (moet momenteel zelfs een tekort zien weg te werken) en kan zich een verhuizing naar een andere en – wat redelijkerwijs kan/mag worden aangenomen – duurdere woning (maandlasten, energie-kosten etc.) niet permitteren.
 • De man heeft ook nog nooit ingeschreven gestaan voor goedkopere (sociale/gemeente) woningen en heeft/krijgt dus te maken met lange wachttijden.

(2)  De aan te voeren redenen (behoud van de auto) van/voor de man zijn:

 • De werkzaamheden als chauffeur en m.n. daarbij de inzet van een daarvoor geschikte auto voor/bij Automaatje (samenwerkingsproject voor personenvervoer van ANWB en gemeente Barneveld).
 • De auto heeft een hogere instap dan de in te ruilen (oudere) auto waarbij de instap/uitstap voor de bejaarde mensen die vervoerd worden iedere keer ‘een zware bevalling/onmogelijkheid’ zal zijn.
 • Ook hoopt de man weer de maandelijkse vergaderingen van de “zendingscommissie” (van NGK-Kampen en steun biedende kerken) in Kampen te gaan bijwonen en VWON-cursussen te volgen (Soest, Utrecht, Zwolle).
 • De vrouw gebruikt de auto vooral binnen Barneveld (daar werkt ze ook betaald) en mogelijk ook nog wat in het buiten gebied, maar dus voor minder belastende ritten dan die van de man.

Met vriendelijke groet,
(Getekend)
Anthony Janse

Bron afbeelding:  DailyVerses.net

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op In de wereld lijdt gij verdrukking…(II)

 1. janvdijk9464 zegt:

  Dit is op Sitetitel herblogden reageerde:
  hoge instap voor bejaarden is vaak te hoog

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s