Hij is uw Raad… (I)

(…) Want een ​Kind​ is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij
rust op Zijn schouder. En men noemt Zijn Naam Wonderlijk,
Raad, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.
(Jesaja 9 : 5)

(…) Maar tot u die God vreest, tot u wil ik mij nu richten.
Wat bent u uitermate gelukkig, omdat de Messias Raad is en ook uw Raad. U bent gelukkig, omdat u uw oog mag slaan op Hem Die uw Raad is. Hij heeft ook de macht om dit te zijn.

De Joden verlangden van een goede raadgever dat hij aan tenminste één van de volgende voorwaarden voldeed: hij moest een trouwe vriend zijn die medelijden kon hebben met de mensen; of hij moest een onberispelijke en godvrezende man zijn die altijd de eer van God en het goede voor de gelovigen op het oog had. Hij moest dus een trouwe gelovige zijn en een oprechte belijder van de godsdienst.

Maar waarom voegen we deze voorwaarden niet samen?! Voor een goede raadgever zijn immers beide eigenschappen nodig. De Messias is een trouwe Vriend en een Hogepriester, Die medelijden heeft. Hij is de machtige Heilige, Die alles doet uit liefde tot Zijn Vader en Zijn uitverkorenen. Hij is de ware en trouwe Belijder van de waarheid, Die geen einde kent. Deze Messias is uw Raadsman. Wat is dat een groot geluk.

Wat is de vrouw gelukkig die geen dwaze Nabal, maar een wijze man heeft. Wat is de kerk gelukkig die verstandige predikanten heeft, een koninkrijk met een wijze koning, een stad of een land met wijze bestuurders. Egypte zou niet zo gelukkig geweest zijn als men Jozef niet als een verstandige raadgever had gehad. Hoe zalig bent u dan als u de Messias als uw Raad hebt! Hij is vervuld met alle wijsheid.

Wat bent u (met Hem goed af en zó) gelukkig als u op uzelf ziet. Wat bent u in veel zaken onkundig en wat weet u nog weinig van God, van Zijn wil, van uzelf en van de toekomende heerlijkheid. Wat bent u vaak onverstandig en ten einde raad. Wat bent u vaak angstig om in de een of andere zaak waarbij u uw twijfels hebt, een goede keus te doen en daarin uw weg te vinden. Maar sla uw oog op Christus; Zijn Naam is Raad.

Hij is ook uw Raad en daarom kan Hij u alles zeggen over de Vader, over Zijn raad, over uzelf en over de aanstaande gelukzaligheid, en u daarin onderwijs geven. Hij kan u raad geven en u verlossen uit uw twijfel. Hij zal u als een Gids veilig geleiden zonder dat u uw voet aan een steen stoot. Geef dit alles toch een plaats tegenover uw onverstandigheid.

Bent u daarom niet uiterst gelukkig dat de Heere Jezus
uw Raad en uw Raadsman is?

Bron tekst: Reveil-Serie “Is Jezus uw Raadsman”, No 540, December 2017, Uitgave van Stichting “Smytegelt-Fonds”.

Bron afbeelding:  SlidePlayer

Jesaja 11 1-4a - Jesus Wisdom and Counsel - SlidePlayer

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Israël, Persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s