‘Moeder der feministen’ leest ons de les…

(…) 30 Charme is bedrieglijk en schoonheid vergaat, maar een vrouw met ​ontzag​ voor de HEER moet worden geprezen. 31 Moge zij de vruchten plukken van haar werk, mogen haar daden worden geprezen in de ​poorten. (Uit Spreuken 31)

(…) HUMO Vindt u dat vrouwen hebben gewonnen?
Weldon (1) «Jazeker. Kijk maar eens naar de moderne man, die zich volledig heeft aangepast: hij doet mee in het huishouden en werkt een dagje minder om thuis luiers te verschonen. Zo ongeveer alle mannen noemen zich tegenwoordig feminist. Al denk ik dat we inmiddels kunnen concluderen dat vooral het kapitalisme heeft gewonnen.»

(…) HUMO Het kapitalisme? Dat moet u uitleggen.
Weldon «De kapitalist wil zoveel mogelijk mensen voor hem laten werken. Feminisme kwam daarbij goed van pas: zo konden ook de vrouwen geld voor hem verdienen, terwijl hij dankzij de grotere groep van potentiële werknemers de salarissen laag kon houden. Het gevolg? De man verdient tegenwoordig vaak niet genoeg meer om een gezin te onderhouden, wat slecht is voor zijn zelfbeeld. En de vrouw is óók niet gelukkig, want op de enkelingen met een rijke echtgenoot na moet zij eveneens werken om de huur te betalen.»

HUMO Denkt u dat vrouwen eigenlijk niet willen werken?
(…) Weldon «De meesten wel, maar een moeder van jonge kinderen blijft over het algemeen toch liever thuis? Om te gaan werken moet ze haar kinderen naar de opvang brengen. Het gevolg: ze zullen niet op dezelfde manier van hun moeder houden als vroeger, omdat kinderen zich intuïtief verraden voelen, want mama gaat kennelijk liever naar kantoor of naar haar rotbaantje als serveerster. Dat zie ik als de tragedie van het feminisme.»

Bron tekst: HUMO – ‘Moeder der feministen’ leest jonge vrouwen de les: ‘Schrijnend tekort aan humor, chronisch te veel zelfvertrouwen’ door Marco Visscher

(1) Het feminisme mag dan weer hip zijn en #MeToo “talk of the town”, de Britse schrijfster Fay Weldon ziet het allemaal hoofdschuddend aan. Uitgerekend vrouwen en transgenders moeten het ontgelden in haar nieuwste roman, een curieus gesprek met de moeder van het feminisme.

Bron afbeelding:   Pinterest (Women of Faith) – zie ook Spreuken 31

Spreuken 31 - Darlene Schacht - Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s