God verhoort geen “mooie mensen”… (II)

Zonder geloof is het onmogelijk God te behagen. Want die tot God komt, moet geloven, dat Hij is, en een Beloner is van degenen die Hem zoeken. (Hebreeën 11 : 6)

CHRISTUS ZEGT: ‘En wat u bidden zult in Mijn Naam, dat zal Hij u geven.’ Christus voegt duidelijk deze woordjes ‘in Mijn Naam’ toe, om ons te leren dat er zonder geloof geen goed gebed gedaan kan worden en dat buiten Christus niemand één letter kan bidden die voor God waarde heeft of Hem aangenaam is.

De ongelovigen en de geveinsden bidden allemaal met de gedachte, dat God hun eigen werken of de verdiensten óf de heiligheid van anderen zal aanzien en hen daarom verhogen en kronen moet.

De huichelaar bidt: ‘Ik dank U, Heere, dat ik niet ben als de andere mensen.’ net alsof hij zegt: ‘Ik heb Uw genade en barmhartigheid niet nodig, maar ik heb die wel verdiend.’ Hij wil niets van God ontvangen, maar meent ondertussen wél iets aan Hem te geven. Hij denkt dat God hem moet belonen en verheugd zal zijn dat Hij zo’n heilige man als vriend heeft.  Maar in de hemel spreekt God Zijn NEE over dit gebed uit.

Hij wil het gebed van niemand horen en aannemen, dan alleen van degenen die op grond van louter genade en barmhartigheid – in de Naam van Christus – tot Hem komen en met de tollenaar zeggen: ‘O God, wees mij zondaar genadig!’

Maarten Luther: Das XIV. und XV. Kapitels. Johannis, 1538, vgl. WA 45,541,10-23

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot u – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” Samengesteld, vertaald en ingeleid door H.C. van Woerden. Den Hertog Uitgeverij.

Zie ook: God verhoort geen “mooie mensen”… (I)

Bron afbeelding:  YouTube

Lukas 18 13 - God be merciful to me - YouTube

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s