Laat ons maar voor je bidden…

En zie, een Kananese vrouw uit die landpalen komende, riep tot Hem, zeggende: Heere, Gij Zone Davids, ontferm U mijner! Mijn dochter is deerlijk van de duivel bezeten.
(Mattheüs 15:22)

‘MAAR HIJ ANTWOORDDE HAAR niet één woord.’ Als wij op deze manier afgewezen werden, dan zouden wij de moed verliezen en ons gebed nalaten. Want het is geen geringe zaak als het geweten voor je staat en zegt: ‘Ach, jij bent niet iemand die bidden zou, jij bent niet van Christus. Laat de heilige Paulus en Petrus maar voor je bidden. Naar jou wil onze Heere God toch niet horen, jij hebt geen geloof en misschien ben je niet eens uitverkoren. Je bent ook niet geschikt voor dit heilige werk.’ Met zulke gedachten kan de duivel iemand tot radeloosheid brengen.

Kijk nu maar eens naar deze vrouw en leer van haar. Zij gaat door! Het is alsof ze er blind en doof voor is dat ze een heidin is. Haar geloof en liefde zijn zo groot dat ze denkt: Hij zal mij verhoren en niet wegsturen. Met dit geloof lost ze al haar moeilijkheden op; ook dat ze een heidin is. Dat zou iemand zonder geloof niet gedaan hebben, die zou gedacht hebben: je hebt de duivel, het is alles tevergeefs dat je bidt. Zijn eigen volk mag bidden, voor jou helpt bidden toch niet meer.

Wie niet gelooft, kan ook niet bidden!

Maarten Luther: Evangelien Matthei am 15. Anno 1534, vgl. WA 52,178,9-27

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot u – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” Samengesteld, vertaald en ingeleid door H.C. van Woerden. Den Hertog Uitgeverij.

Bron afbeelding:  Pinterest

Mattëus 15 28 - Woman, great is your faith - Pinterest

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s