Bidden met en voor de gemeenschap der heiligen (slot)

Waarom Hij ook volkomen kan zalig maken degenen die door Hem tot God gaan, omdat Hij altijd leeft om voor hen te bidden. (Hebreeën 7:25)

CHRISTUS HEEFT NAAST PREDIKEN EN OFFEREN, ook het derde deel van Zijn priesterambt voor ons vervuld toen Hij ook voor ons tot de Vader gebeden heeft, zoals Jesaja zegt: ‘Hij heeft de zonden van velen gedragen en voor de overtreders gebeden.’ Ook in de Hebreeënbrief staat: ‘Gij zijt Priester in eeuwigheid, naar de ordening van Melchizedek’, en verder staat er nog: ‘Hij heeft in de dagen Zijns vleses, gebeden en smekingen met een sterk geroep en tranen geofferd aan Degene, Die uit de dood kon uithelpen, en is ook verhoord, omdat Hij God in ere hield.’ (1)

Hij was het Die dit ambt toekwam en volkomen kon vervullen, omdat Hij de enige was Die zonder middelaar voor God kon verschijnen. De enige Die recht en macht heeft om te bidden! Hij is ook de enige Die het Goddelijk getuigenis draagt dat Zijn gebed verhoord en JA en AMEN zal zijn, omdat de Vader zegt: ‘Deze is Mijn geliefde Zoon en in Hem heb Ik een welbehagen.’

Voor de hele christenheid heeft Hij dit wonderschone en heerlijke hogepriesterlijke gebed gebeden. Door dit gebed heeft Hij ons de kracht en de verdienste van Zijn offer verworven en geschonken, namelijk, vergeving van zonden, gerechtigheid en eeuwig leven. Dit gebed blijft gelden tot in eeuwigheid en is nuttig voor alle christenen.

Christus heeft dit hogepriesterlijke ambt nog steeds omdat Hij voor eeuwig onze enige Middelaar en Hogepriester is zoals Paulus zegt: ‘Wie is het, die verdoemt? Christus is het Die gestorven is; ja, wat meer is, Die ook opgewekt is, Die ook ter rechterhand Gods is, Die ook voor ons bidt (Romeinen 8:34).

(1) Naar de vertaling van Luther.

Maarten Luther: [Predigten des Jahres 1535, vgl. WA 41,190,32 -191,19]

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot u – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” Samengesteld, vertaald en ingeleid door H.C. van Woerden. Den Hertog Uitgeverij.

Bron afbeelding: Pinterest

Hebreeën 7 25 - He always lives to intercede - Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s