Vrijmoedig bidden in tijden van nood…

“En hij riep, zeggende: Jezus, Gij Zoon van David, ontferm U over mij!”
(Uit Lukas 18:3-8)

WIE BIDT ALS EEN BEDELAAR en zonder ophouden blijft roepen, die doet het goed. Onze Heere God heeft het graag zo, want Hij is niet zoals wij mensen, die van bedelaars al gauw genoeg hebben. Het is Zijn eer, dat je Hem voor een genadige en barmhartige God houdt en het roepen tot Hem niet opgeeft. Zeg maar: Heere, het is Uw eer om te horen en U wordt erom geprezen, daarom, lieve Heere, zie niet naar wat ik ben, maar zie mijn gebrek en nood aan. Dat ik tot U roep is tot eer van Uw Naam en ik wil het ook niet opgeven.
Zo’n aanhoudend en vrijmoedig gebed is Hem aangenaam, zoals je hier bij deze blinde ook kan zien. Zo spoedig als hij uit alle macht begint te roepen laat de Heere hem al tot Zich komen. Iedereen moet ruimte maken en uit de weg gaan. De blinde schaamt zich voor niemand en laat zich gewillig tot Hem leiden. Gelijk vraagt de Heere hem: ‘Wat wilt u dat Ik u doen zal?’ Kijk eens hoe Christus hier met geopende handen voor hem staat, alsof Hij zegt: Vraag alles maar wat je wilt, het zal gebeuren. De blinde laat geen tijd verloren gaan en zegt: ‘Ik bid dat ik zien mag’. Toen antwoordde de Heere: ‘Ja, word ziende.’ Dat noem ik nog eens vrijmoedig gebeden en genadig verhoord!

Maarten Luther: [Evangelion Luce am 18.1534, vgl. WA 52,169,30-170,7]

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot U – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” – samengesteld, vertaald en ingeleid door H.C. van Woerden (Uitgever Den Hertog B.V., Houten)

Bron afbeelding:  DailyVerses.net

Psalm 116 1-2 - DailyVerses.net

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Israël. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s