Roep Mij te hulp in tijden van nood…

“In mijn nood riep ik tot de Heer en Hij antwoordde mij” (Jona 2 : 2)

Lectures on Jonah – 1525/1526 (11)

(…) “Het is onmogelijk voor de natuur om te handelen en zich te gedragen in strijd met wat het voelt. En nu het Gods boosheid en straf voelt, kan het God niet anders zien dan als een boze tiran. De natuur kan de obstakels die deze toorn opwerpt niet overwinnen, het kan dit gevoel niet onderdrukken en zijn weg van God af een weg tot God maken en tot Hem bidden, omdat Hij gezien en ervaren wordt als vijand.

Daarom, toen Jona zover gekomen was dat hij God begon aan te roepen, toen had hij de overwinning behaald. En dus moet ook jij zo ver komen en zó gezind zijn en ook jij moet zó handelen. Sla je ogen niet naar beneden en vlucht niet weg, maar sta stil, sla je ogen op, en je zal de waarheid van het vers ontdekken (Psalm 118: 5): “In mijn nood heb ik tot de Heer geroepen; En de Heer heeft mij geantwoord.” Doe een beroep op de Heer, ja, op God en op niemand anders. Wend je tot degene Die toornig is en straft, en zoek niemand anders.

Het antwoord van de Heer bestaat daarin, dat u al spoedig ondervindt dat uw situatie verbetert – u zult spoedig zien dat de toorn vermindert en de straf verlicht wordt. God laat je roepen niet onbeantwoord wanneer je Hem aanroept, ook al kan je niet meer doen dan dat. Hij vraagt ​​niet naar uw verdiensten. Hij weet heel goed dat je een zondaar bent die zijn toorn verdient. Als dat niet zo was, zou God ons niet straffen.

Maar de natuur kan niet anders dan voortdurend aandringen om toch iets bij te mogen dragen aan de verzoening met God – maar het kan niets vinden. De natuur weet niet en gelooft niet dat het genoeg is om God aan te roepen om Zijn toorn te stillen, zoals Jona ons hier leert. ‘

Maarten Luther: Dr. Martin Luthers Werke (Weimarer Ausgabe) WA 19, 223, 12-29

Bron: If you would like to have these Luther Quotes (1) sent to family or friends you can send (with their permission) the email address to: info@martinluther-quotes.com.
Or, they can use the web-form located on the homepage of www.maartenluther.com. There you can find both options to subscribe and unsubscribe from the weekly quotes. The emails are free of charge and you are not asked for donations.

(1) Deze Luther Quote “Lectures on Jonah – 1525/1526 (11)” werd vertaald uit het Engels.

Bron afbeelding:  Bemoedigende Bijbelteksten

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Israël, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s