Volhardend strijden om in te gaan…

(…) Onthoud u van alle begeerten (hartstochten), die strijd voeren tegen uw ziel.
(1 Petrus 2:11)

Toen ik iemand geconfronteerd had met het overspel waarin hij leefde, probeerde ik zijn situatie in te schatten, en bepleitte ik de terugkeer naar zijn vrouw. Toen zei ik: “Je weet toch, dat Jezus zegt dat als je deze tegen deze zonde niet strijdt met het soort ernst waarbij je zelfs je eigen oog wilt uitrukken, dat je dan verloren gaat en er een eeuwig lijden voor je in het verschiet ligt?!”

Als belijdend christen keek hij mij vol ongeloof aan, alsof hij nog nooit van zijn leven dit gehoord had, en zei: “Jij bedoelt toch niet dat iemand zijn zaligheid kan verliezen?”

Steeds opnieuw heb ik in mijn pastorale praktijk ontdekt en geleerd dat er heel wat belijdende christenen zijn die leven met een visie op hun verlossing die losstaat van het werkelijke leven en waarmee Bijbelse bedreigingen worden genegeerd en die de in zonde levende persoon, die beweert christen te zijn, buiten het bereik van Bijbelse waarschuwingen plaatst. Ik geloof dat deze visie op het christelijke leven duizenden bekoord die wandelen op de brede weg, die naar de vernietiging leidt. (Mattheüs 7:13)

Jezus zei, als je niet tegen de begeerten van je hart strijdt (Matteüs 5 : 27-30), dan zal je het koninkrijk der hemelen niet binnengaan. Niet dat de heiligen altijd maar overwinnen. Het probleem is dat we ophouden met er tegen te strijden, niet dat we altijd in alle situaties als overwinnaar uit de bus komen.

Wat op het spel staat is vele malen belangrijker dan dat de wereld mogelijk door duizend langeafstandsraketten kan of zal worden opgeblazen, of dat terroristen je stad verwoesten, of dat door de opwarming van de aarde de ijskappen smelten, of dat AIDS de wereldbevolking teistert. Al deze calamiteiten kunnen alleen het lichaam doden. Maar als we niet strijden tegen onze begeerten, dan verliezen we onze zielen.

Petrus zegt dat de begeerten van het vlees oorlog voeren tegen onze zielen. De inzet in deze oorlog is oneindig veel meer dan wat we verliezen kunnen door dreiging van oorlog of terrorisme.
De apostel Paulus noemt “ontucht, zedeloosheid, hartstocht, lage begeerten en ook hebzucht”, en zei daarbij “om welke dingen de toorn Gods komt”. (Kolossenzen 3: 5-6).

De toorn van God valt onmeetbaar meer te vrezen
dan de oorlogsmacht en het woeden van alle volken bij elkaar.

Moge God ons genade geven om de zaligheid van onze zielen
en die van anderen

serieus te nemen door te blijven strijden om in te gaan.

Bron tekst: John Piper – de tekst werd eerder in de Engelse taal gepubliceerd op Facebook door pastor Paul Zadok (Uganda).

Bron afbeelding:  Eindtijd in Beeld

1 Tim 6-13 - Fight the good fight of faith - Eindtijd in Beeld

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s