Gód treedt voor ons op…

Ik sla mijn ogen op naar de bergen, van waar komt mijn hulp? Mijn hulp komt van de HEER die hemel en aarde gemaakt heeft. Hij zal je voet niet laten wankelen, je Bewaarder zal niet sluimeren. (Psalm 121 : 1-3)

Hebben we hulp nodig? Van wie verwachten we dan hulp?

Toen de psalmist zijn ogen ophief naar de bergen en vroeg: “Waar komt mijn hulp vandaan?” antwoordde hij, “Mijn hulp komt van de Heer” – niet van de bergen, maar van God die de bergen maakte.

Dus hij herinnerde zich aan twee grote waarheden: De eerst is dat God heerst als Almachtig Schepper over alle problemen in ons leven; De andere is dat God nooit slaapt.

God is een onvermoeibare werker. Zie God en denk over God als werker in jouw leven. Ja, dat is verbazingwekkend. Wij zijn geneigd om onszelf te zien als werkers in God’s leven. Maar God wil dat we ons er eerst over verbazen dat God een werker is in onze levens: Ja, van oudsher heeft men het niet gehoord noch vernomen, geen oog heeft gezien een God buiten U, die optreedt ten behoeve van wie op Hem wacht. (Jesaja 64 : 4)

God werkt voor ons de klok rond. Hij neemt geen vrije dag op en hij slaapt niet. De werkelijkheid is dat Hij er zo op uit is om voor ons te werken dat Hij rondgaat en uitziet naar meer werk om dat te doen voor mensen die op Hem vertrouwen: De ogen van de HEER gaan immers  voortdurend rond over de hele aarde om krachtig hulp te bieden aan ieder die hem met heel zijn ​hart​ is toegedaan. (2 Kronieken 16 : 9)

Dit is wat we moeten geloven – écht geloven – om ons “altijd weer te verheugen” (1 Thessalonicenzen 5:16) en “onder alles te danken” (Efeziërs 5 : 20) en om te kennen “de vrede van God, die alle verstand te boven gaat” (Filippenzen 4 : 7), en om “niet bevreesd te zijn” (Filippenzen 4 : 6) en om ons eigen leven te haten (1) “in deze wereld” (Johannes 12 : 25) en om “de (onze) naaste lief te hebben als onszelf” (Mattëus 22 : 39).

Wat een Waarheid! Wat een realiteit! God waakt dag en nacht om te werken voor allen die op Hem wachten. 

God houdt ervan om deze onvermoeibare kracht en wijsheid en goedertierenheid te tonen door te werken voor mensen die op Hem vertrouwen. “De Zoon des mensen kwam niet om zich te laten dienen maar om te dienen” (Markus 10 : 45). Jezus werkt voor zijn volgelingen. Hij dient hen.

(1) Dat is: onszelf niet de eerste plaats geven en/of de plaats die we onszelf wensen en gunnen, maar ootmoedig en nederig die plaats innemen die God ons (onder)wijst in Zijn Woord. En (dus) de naaste (die God op onze weg heeft gebracht of brengt) zo behandelen zoals wijzelf behandeld zouden willen worden in zijn of haar situatie en omstandigheden.

Bron tekst: John Piper – De tekst werd in het Engels gepubliceerd op Facebook door pastor Paul Zadok (Uganda)

Bron afbeelding: Boekentafel Vredekerk

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s