Alzheimer, de belangen van wetenschappers en de evolutietheorie…

(…) Neurowetenschapper George Perry is even stellig: ‘De amyloïde-hypothese is dood. Het is eigenlijk een vrij simplistische hypothese die 25 jaar geleden nog aannemelijk was, maar nu achterhaald is.’
Dat zo veel wetenschappers toch nog onderzoek doen naar amyloïde-bèta heeft volgens hem een andere reden: ‘De carrières van de grootste alzheimerwetenschappers in de wereld zijn gebouwd op deze hypothese. Ze beschermen de status quo.’

Opgemerkt: Bij de evolutiewetenschap spelen niet alleen de carrière-belangen mee, maar ook het belang van het kunnen handhaven van de eigen wereldbeschouwing en van allen die hen daarin graag bijvallen en steunen (zie “- Patiëntenverenigingen” hieronder). Dat laatste is een nog veel sterkere stimulans voor het handhaven van de status quo van de evolutie-theorie dan het eigen carrière belang.

– Patiëntenverenigingen overal ter wereld houden hoop op een alzheimermedicijn, zegt de Nijmeegse hoogleraar, want dat is wat patiënten en hun naasten ook het liefst willen. ‘Zo hebben veel partijen er belang bij om alzheimer als puur neurologisch ziektebeeld te blijven beschouwen, met de mogelijkheid van een wonderpil, en elke relatie met veroudering te ontkennen.’

Bron tekst: Volkskrant – Geneeskunde: “Jagen op de boeven van het brein” (04-02-2017)
Bron plaatje: Bol.com

dick-swaab-en-alzheimer

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s