Vermoeiend hoor, al dat promoten van voorgangers en hun (goede) werken…

Wanneer de een zegt: “Ik ben van Paulus”, en een ander: “Ik van Apollos”, zijn jullie dan niet nog gebonden aan deze wereld en (dus) net als alle andere mensen?‘ (Uit/naar 1 Korintiërs 3 de verzen 1-5)

Geciteerd: Zijn boeken verkopen in Nederland ‘opvallend goed’, beter dan die van andere Amerikaanse christelijke auteurs. Hij is een inspiratiebron voor Kees Kraayenoord van Mozaiek, en de EO verwerkte zijn denken in twee podcastserie. Wie is John Mark Comer?

  • ‘Ooit waren het schrijvers als Lewis en Chesterton, daarna waren het Schaeffer, Stott en Packer. Toen kwamen John Piper en Tim Keller. Nu is het de wereld van Comer, en wij leven erin.’
  • Comer blijkt ‘een meester in het distilleren van theologische gedachten voor een groot publiek van christenen en zoekenden’, schrijft East in een recensie van Comers nieuwste boek op Christianity Today. Wat is Comers geheim?
  • Ook in Nederland is John Mark Comer (44) onder veel christelijke twintigers en dertigers een geliefde naam aan het worden. Zes van zijn boeken zijn inmiddels in het Nederlands vertaald, de laatste drie bij Jongbloed Media.
  • Wie een leerling van Jezus is, zal een liefdevoller mens worden, want God is ‘Liefhebbende Liefde’, citeert Comer de heilige Ignatius.
  • Comer gelooft in het formuleren en hanteren van een leefregel. Dat leerde hij van de heilige Benedictus. Dit inspireerde op zijn beurt EO-presentator Joram Kaat om de podcast Life Rules te maken, waarin hij samen met een online gemeenschap elke maand een andere leefregel uitdiept.

Opgemerkt 1: Niets is ons in onze (eenvoudige) NGK-gemeenten (na de scheuring in de jaren zestig tot eind jaren negentig zonder pretenties) in de weg gelegd om een leerling van Jezus te (leren) zijn en om met hulp van Gods Woord en de kracht van de Heilige Geest een steeds liefdevoller mens te worden. Daarom zijn al die namen van predikers (hierboven genoemd) en de boeken die zij geproduceerd hebben langs me heen gegaan. En dat heeft me zeker geholpen om juist zelf meer biddend de Bijbel te lezen en te overdenken, dan wanneer ik dat aan de hand van al het materiaal dat die mensen geproduceerd hebben had moeten doen.

Opgemerkt 2: Er is niet alleen maar een levendige productie van en handel in reformatorische en puriteinse publicaties en boekwerken begrijp ik wel uit dit hele verhaal. We moeten toch maar blijven bedenken dat Johannes zijn evangeliebeschrijving al voldoende vond om in onze Heer Jezus Christus te (kunnen gaan) geloven als de enige Zoon van God, Die door de Vader gezonden werd als Redder van ons mensen. En als predikers namen de apostelen zelfs met nog veel minder genoegen. De preek van Petrus op de Pinksterdag in Jeruzalem bleek genoeg om drieduizend mensen te kunnen dopen en Paulus doopte in Filippi Lydia en haar huis en ook de gevangenbewaarder en zijn huis op grond van maar één preek!

Bron citaat: ND Geloof – ‘Waarom verslaat theoloog John Mark Comer onder jongeren zijn duizenden? ‘Doorleefder dan Tim Keller’’ – door Ilona de Lange

In die gezindheid, vol liefde voor u, waren we niet alleen bereid jullie te laten delen in Gods evangelie, maar ook in ons eigen leven. Zo dierbaar waren jullie ons geworden. Jullie herinneren je, broeders en zusters, hoe we ons hebben ingezet en ingespannen, hoe we dag en nacht hebben gewerkt om niemand van jullie tot last te zijn. Op die manier hebben we jullie het evangelie van God verkondigd. Jullie kunnen getuigen, en God Zelf, hoe toegewijd, hoe oprecht en zuiver we bij jullie, die tot geloof gekomen waren, hebben geleefd. Jullie weten dat we voor ieder van jullie als een vader voor zijn kinderen waren. We hebben jullie aangespoord en bemoedigd en jullie op het hart gedrukt zo te leven dat jullie God eer bewijzen. Hij (!) roept jullie tot Zijn Koninkrijk en luister.’ (Uit 1 Tessalonicenzen 2 de verzen 8-12).

Bron afbeelding: Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie