Niet door een inwendig woord of stem…

Houdt vol met het voorlezen uit de Schriften, in het vermanen, in het leren, totdat ik naar jullie toekom.’ (Uit 1 Timoteüs 4 vers 13)

Geciteerd: In Romeinen 15 : 4 is het Paulus’ wens: ‘Dat wij door geduld en troost van de Schrift mogen hopen.’ In onszelf hebben wij angst en vrees, beving en duisternis. Vandaar dat Johannes wil dat wij niet langer twijfelen en vrezen, maar dat wij een zekere [=vaste, onwrikbare!] kennis zullen hebben – en dat mag en zal ons door zgn ‘ingewijde/gevorderde’ leraren niet worden afgenomen, zie 1 Johannes 2 : 26-27! (AJ) -, zodat wij als gedoopte leden van Christus’ gemeente in het geloof zullen leven en groeien. Want aan het einde van zijn Evangelie zegt Johannes: ‘Deze dingen heb ik jullie geschreven, opdat jullie geloven dat Jezus is de Christus, de Zoon van God, en opdat jullie door te geloven het leven hebt in Zijn Naam (vgl. Johannes 20 : 31).
Daardoor kunnen we weten dat Gods getuigenis niet tot ons komt zonder het gesproken Woord of zonder de Schriften. ‘Alle Schriftwoorden zijn door God ingegeven [geïnspireerd] en zijn tot ons behoud ons gegeven…’ (vgl. 2 Timoteüs 3 : 16). En: ‘Vanaf je jeugd ben je bekend geweest met de Heilige Schriften…’ (vgl. 2 Timoteüs 3 : 15). Of ‘Houdt vol met het voorlezen uit de Schriften… (vgl. 1 Timoteüs 4 : 13). En luister naar deze woorden van onze Heer: ‘Ik bid niet alleen voor dezen, maar ook voor hen die in mij zullen geloven door hún woord’ (vgl. Johannes 17 : 20).
Dat wil zeker zeggen: dóór het gesproken of geschreven Woord. Niet door een inwendig woord of door een inwendige stem. Daarom moet je vóór alle dingen het Woord horen en lezen. Dat is het voertuig van de Heilige Geest. Wanneer het Woord wordt gelezen, is de Heilige Geest aanwezig, dan is het onmogelijk dat je de Schrift zonder vrucht hoort of leest.

>> Leestip: 2 Petrus 1 : 3-15.

> Zie hierbij ook: ‘Het is een hype aan het worden…

Bron citaat: ‘Vrees niet, geloof alleen’ – Meditatie van 9 juni – Den Hertog uitgeverij (2019)

Immers, Zijn Goddelijke kracht heeft ons alles geschonken wat tot het leven en de godsvrucht behoort, door de kennis van Hem Die ons geroepen heeft door Zijn heerlijkheid en Zijn deugd.‘ (…) ‘Daarom zal ik niet nalaten u altijd aan deze dingen te herinneren, hoewel u ze weet en in de waarheid, die bij u is, versterkt bent.’ (Uit 2 Petrus 3 de verzen 3 en 12)

Bron afbeelding: Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie